Ενεργειακά ποτά

Τα ενεργειακά ποτά κάνουν ακριβώς αυτό που υπονοεί το όνομα – σας δίνουν μια επιπλέον έκρηξη ενέργειας. Όπως Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της “ενέργειας” προέρχεται από δύο κύρια συστατικά: ζάχαρη και καφεΐνη. Ένα τυπικό ενεργειακό ποτό μπορεί να περιέχει μέχρι και 80 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης (περίπου την ίδια ποσότητα με ένα φλιτζάνι καφέ).

Εκτός από τα επίπεδα καφεΐνης, τα ενεργειακά ποτά διαφέρουν από τις σόδες και τα αθλητικά ποτά σε πολλά στοιχεία στην σύσταση τους. Τα αναψυκτικά είναι κυρίως νερό, ζάχαρη και γεύση. Δεν κάνουν τίποτα για το σώμα σας. Τα αθλητικά ποτά έχουν σχεδιαστεί για να αναπληρώνουν τα υγρά που χάνονται κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Συνήθως περιέχουν νερό, ηλεκτρολύτες και ζάχαρη. Τα ενεργειακά ποτά έχουν προσθέσει καφεΐνη και άλλα συστατικά που αυξάνουν την αντοχή και την “ώθηση” των επιδόσεων. Έχουν σχεδιαστεί για σπουδαστές, αθλητές και όσους θέλουν ένα επιπλέον λάκτισμα.

Τα ενεργειακά ποτά έγιναν δημοφιλή στην Ασία πολύ πριν φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1962, η Ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία, η Taisho, κυκλοφόρησε το ποτό Lipovitan D. Σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους εργαζόμενους να δουλέψουν σκληρά στην νυχτερινή βάρδια. Το Lipovitan D περιέχει ταυρίνη, το ίδιο συστατικό που βρίσκεται σε πολλά σημερινά ενεργειακά ποτά.

Το πρώτο “ενεργειακό” ποτό στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν πραγματικά ένα ενεργειακό ποτό, ήταν περισσότερο ένα ήπιο αναψυκτικό με το όνομα Jolt Cola. Το 1980 το Jolt Cola έγινε ένα βασικό ενεργειακό ποτό σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρακάτω μερικά από τα συστατικά που μπορείτε να βρείτε στα ενεργειακά ποτά και τι κάνουν στο σώμα:

Ephedrine – Ένα διεγερτικό που λειτουργεί στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Είναι ένα συνηθισμένο συστατικό σε προϊόντα απώλειας βάρους και αποσυμφορητικά.

Taurine – Ένα φυσικό αμινοξύ που παράγεται από το σώμα και βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και των μυϊκών συσπάσεων. Πολλοί ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν είναι σίγουροι για το ποια επίδραση έχει ως πρόσθετο ποτών (και η φήμη ότι η ταυρίνη προέρχεται από τους όρχεις των ταύρων είναι ψευδής).

Ginseng – Μια ρίζα που πιστεύεται από μερικούς ότι έχει αρκετές φαρμακευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρες και της αύξησης των ενεργειακών επιπέδων.

B-vitamins – Μια ομάδα βιταμινών που μπορούν να μετατρέψουν τη ζάχαρη σε ενέργεια και να βελτιώσουν τον μυϊκό τόνο.

Guarana seed – Ένα διεγερτικό που προέρχεται από ένα μικρό θάμνο ο οποίος προέρχεται από τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία.

Carnitine – Ένα αμινοξύ που παίζει ρόλο στο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων.

Creatine – Ένα οργανικό οξύ που βοηθά στην παροχή ενέργειας για μυϊκές συσπάσεις.

Inositol – Ένα μέλος του συμπλέγματος της βιταμίνης Β που βοηθάει να μεταδίδει μηνύματα μέσα στα κύτταρα του σώματος.

Ginkgo biloba – Φτιαγμένο από τους σπόρους του δέντρου ginkgo biloba, το οποίο ενισχύει τη μνήμη.

 

Γεύσεις για τις δίκες σας παρασκευές.

Classic – Mango – Lime – Granberry – Cola – Tropical – Sugar Free – Acai – Mojito – Pomegranate – Coconat – Exotic

 

 

Διαθέσιμες συσκευασίες

 

Δημιουργήστε το δικό σας ενεργειακό ποτό!

Need Help?